#3 Waves NLS Channel som Inputs i Studio One

”Waves NLS brings non-linear behaviour into the digital realm by mimicking three legendary analogue mixing consoles.” – soundonsound.com

Idén med denna plugin är alltså att imitera tre olika slags analoga mixerbord.

Spike – SSL 4000 G

Mike – EMI TG12345 Mk IV

Nevo – Neve 5116s

För ett tag sedan fick jag ett tips av min vän Filip i Center Sound Production att använda Waves NLS Channel på inputkanalerna i Studio One när jag spelar in. Att ha plugins på inputkanaler i Studio One betyder att man kan spela in plugins direkt på vägen in. Med det menas alltså inte att man har en plugin som ”insert” i Studio Ones mixningskonsol utan att man spelar in det som kommer från pluggen, direkt. Varför inte spela in allting som att man ägde ett riktigt analogt mixerbord?

Klicka på inputs i mixningskonsolen i Studio One 4 eller 5. Där kan du ladda upp valfria plugins på dina kanaler.

Jag bestämde mig för att jämföra dessa tre inställningar på Waves NLS Channel för att höra vilken som jag tycker låter bäst på trummor. Jag spelade in tre nästan likadana trumtagningar. Så här lät det:

Inställning Spike – SSL 4000 G:

Inställning Mike – EMI TG12345 Mk IV:

Inställning Nevo – Neve 5116s:

Vilken låter bäst? Hör du någon skillnad? Enligt mig låter EMI inställningen bäst. Den skapar en otrolig botten i baskaggen och en härlig punch i virveln.

Prenumerera, så får du alla artiklar till din mail!

Om du känner att min blogg ger dig inspiration och kunskap, stöd mig genom att bli en Patreon! – https://www.patreon.com/clipstreetsounds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.