#2 Två sångspår med olika frekvenser

I denna låt kopierade jag ett sångspår och använde EQ på båda spåren för att justera olika frekvenser. Det ena spåret innehåller nästan bara low-mid frekvenser och den andra innehåller high-mid och uppåt. Eftersom jag justerade frekvenserna på två identiska spår låter det som att det är lite fasfel när man lyssnar på båda spåren samtidigt. Det här är egentligen ingenting jag rekomenderar att göra… Men det var en intressant sak att testa! Jag tyckte att det fungerade i slutmixen av låten.

Nedan kan du se bilderna på mina extrema EQ justeringar. Jag använde en EQ-plugin av Waves som heter F6.

Spår 1: ’’Low-Mid EQ’’: Hi-pass filter fram till 330Hz och Low-pass filter fram till 505Hz

Spår 2: ’’Hi-Mid EQ’’: Hi-pass filter fram till 972Hz och dynamisk EQ för att ta bort lite jobbiga ’’S’’-ljud omkring 9000Hz. Jag skar även bort lite jobbiga ”Sshh” ljud vid 2000Hz.

Så här låter det:

Spår 1: Low-Mid frekvenser

Spår 2: Hi-Mid frekvenser och uppåt

Båda spåren samtidigt

Låten heter ”Shanghai” och är skriven samt producerad av ARKN. Mixad av Clipstreet Sounds och mastrad av Cutting Room.

Om du känner att min blogg ger dig inspiration och kunskap, stöd mig genom att bli en Patreon! – https://www.patreon.com/clipstreetsounds

Prenumerera, så får du alla artiklar till din mail!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *